Suklaakakku mikrossa

* Kaupallinen yhteistyö Tupperware Nordic

Dr.Sugar- blogissa on alettu pitää mikromaanantaita, jolloin blogista löytyy aina jotain mikrossa valmistettua. Tämä sai minut tarttumaan aiheeseen, koska mikrossa ruuanvalmistus on itselleni ihan arkipäivää. Ja niin se taitaa olla kaikille meille "tupperilaisille". Tupperware nimittäin tarjoaa erittäin laajan valikoiman tuotteita, joilla mikrossa ruuanvalmistus on mahdollista ja joiden ansiosta keittiössä säästyy niin aikaa kuin energiaakin. Energian säästö näkyy pitkällä aikavälillä myös ihan sähkölaskussa, mikä on pelkästään hyvä juttu.

Halusin tässä postauksessa nostaa esille erityisesti Microcook Kannun, joka mielestäni pitäisi löytyä jokaisen itseään kunnioittavan leipurin keittiöstä. Kannulla voit sulattaa, lämmittää ja valmistaa ruokaa mikrossa. Meillä kannuja on käytössä kolme ja välillä tuntuu ettei sekään riitä. Kannussa valmistuu perheen kaura- ja mannapuurot, siinä lämmitetään maito pullataikinaa varten, kypsennetään kiireessä perunat, sulatetaan voi ja suklaa leivontaa varten ja valmistetaan niin suklaakakkua kuin kinuskikastiketta. 




Kannuun voi laittaa ylijääneen keiton tai kastikkeen ja laittaa kannen kanssa jääkaappiin ja lämmittää mikrossa seuraavana päivänä. Kannussa lämmitettäessä itse ruoka lämpenee, mutta kannun kahvasta on turvallista ottaa kiinni, koska se ei kuumene. Toisin on lämmitettäessä vaikkapa keitto lautasella. Lautanen on sormia polttavan kuuma, mutta keitto on edelleen vain haaleaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsetkin voivat käyttää kannua turvallisesti. Kun ruokaa lämmitetään tai valmistetaan mikrossa, ei tarvitse pelätä polttaako pieni lapsi sormensa kuumalla liedellä tai huitaiseeko vahingossa kuumaa vettä sisältävän kattilan päällensä.  

En tiedä kuinka olen ennen tullut toimeen ilman... Kannussa on ihana sulattaa kannen alla rasva, kun tietää ettei tarvitse pestä mikroa tämän jälkeen, kun roiskeet pysyvät kannen ansiosta siististi kannussa. Myös suklaan sulattaminen on todella vaivatonta. Leipurina arvostan myös sitä, että kannussa kinuskikastikkeen valmistaa alle kymmenessä minuutissa. Kinuskin tekoa kannussa ei kuitenkaan suositella, sillä kuuma sokeri saattaa polttaa kannun, mutta itse olen tehnyt kinuskia lukuisia kertoja kannun siitä kärsimättä. Itseaiheutetut jäljet, kuten sulamiset eivät kuulu Tupperwaren takuun piiriin, joka korvaa materiaali- ja valmistusvirheet. 

Kannun avulla valmistuu myös tämä suklaakakku, josta tuli ihan super mehevää. Suklainen ja aavistuksen suolainen kinuski kuorrutteena kruunaa tämän pienen kakun, jonka tekee nopsasti tarjolle, mikäli kaveri ilmoittaa tulostaan puoltatuntia ennen ja haluat tarjota hänelle kahvin kera jotain hyvää. 

Suosittelen rohkeasti tarttumaan kannuun ja valmistamaan ruokaa mikrossa, huomaat äkkiä kuinka elämä onkin pikkuisen helpompaa. Kannattaa muistaa myös aiemmin julkaisemani 15 minuutin Pätkiskakku ja Suklainen pannukeksi, jotka nekin on valmistettu mikrossa. 







Suklaakakku mikrossa

150 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Suklainen kinuski

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
25 g tummaa suklaata
ripaus suolaa

Laita voi Microcook Kannuun ja sulata kannen alla mikrossa. Lisää joukkoon 100 g suklaata ja anna sulaa rasvan joukkoon. Sekoita vispilällä joukkoon munat ja kaikki kuivat aineet. Rouhi veitsellä paloiksi loppu 50 g suklaata ja lisää rouhe taikinaan. Kypsennä kakkua kannussa ilman kantta noin 4 minuuttia (800W). Anna jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja kumoa lautaselle.

Kinuskia varten laita kannuun kerma ja fariinisokeri. Kuumenna mikrossa ilman kantta 2 minuuttia (800W) ja sekoita. Kuumenna vielä toiset 2 minuuttia. Lisää joukkoon suklaa ja ripaus suolaa ja sekoita. Anna kinuskin hieman jäähtyä ennen kuin kuorrutat kakun. 

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Halusin tarttua aiheeseen, joka meille on jo arkipäivää, mutta muille tuntuu olevan nyt jotain ihan uutta.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: