Nigellan porkkanakakku ja inspiraation lähteeni

Ensimmäinen koskaan katsomani MasterChef Australian jakso taisi olla toisen tuotantokauden viimeinen jakso, jossa kilpailijat tekivät viimeisessä tehtävässään Peter Gilmoren Snow Egg- jälkiruoan. Sen jälkeen en ole jättänyt yhtäkään jaksoa katsomatta. Takana on siis useita tunteja sohvalla katsoen, kun muut laittavat mitä innovatiivisimpia ruokia ja jälkiruokia. Olen oppinut tietämään maailman parhaimmistoon kuuluvien keittiömestareiden nimiä ja saanut valtavasti inspiraatiota omaan tekemiseen. Juuri inspiraation lähteenä MasterChef toimii loistavasti. Olen saanut joskus hassulta kuulostavia ajatuksia ohjelmaa katsoessani ja lähtenyt pelottomasti kokeilemaan ideoitani. Yksi näistä ideoista johti viime vuonna Tupperwaren Culinary Stars kisan voittoon ja tänäkin vuonna sillä oli varmasti osansa siinä, että olin taas mukana Suomen top 3 joukossa. Ohjelmassa kilpailee vuosi vuodelta yhä taitavampia kotikokkeja ja taso on vaikuttava. En voi kuin ihailla kilpailijoiden aikaansaannoksia kotisohvalla ja toivoa, että pääsisin maistamaan annoksia. 

Moniin ohjelmassa nähtyihin ruokiin on olemassa ohje netissä, mutten juuri uskalla googlettaa mitään ohjelmaan liittyvää, etten tulisi paljastaneeksi itselleni kuluvan kauden voittajaa. Haluan pitää jännitystä yllä loppuun asti. (Varokin paljastamasta viimeisintä voittajaa!) Monia ohjeita olen ottanut talteen ohjelmaa katsoessani, kun vuorossa on ollut mestarien oppitunti. Viimeisimpänä nappasin talteen Nigella Lawsonin inkivääri-saksanpähkinä-porkkanakakun ohjeen, jonka ajattelin jakaa myös teille niin kuin itse sen tein. 

Ohjelma on sellainen hyvän mielen ohjelma, jossa kilpailijoita ei missään vaiheessa mollata vaan kannustetaan aina parhaimpaansa. Yllätyin jopa kuinka lempeä Gordon Ramsey oli kilpailijoita kohtaan viimeisimmissä jaksoissa. Yli 60 jaksoa kaudessa katsoessa kilpailusta löytyy aina muutama, joiden toivoisi voittavan ja kilpailijoihin jotenkin kiintyy... siksi yleensä liikutun, kun tällainen kilpailija joutuu jättämään kisan kesken. Liikutun muutenkin nykyään mistä tahansa ohjelmasta, jossa jotain liikuttavaa vain on, joten tämä ei tee poikkeusta. Siksi mieluusti katsonkin yleensä ohjelman itsekseni, jotta voin huoletta tirauttaa pari kyyneltä ilman, että kukaan kummaksuu vieressä. 

Ohjelma on hyvän mielen ohjelma ja yksi parhaista ohjelmista ikinä. Muiden maiden MasterChef jaksoja en ole katsonut kuin yhden sieltä ja toisen täältä. Yksikään niistä ei nimittäin vedä vertoja Australian versiolle. Ohjelma on saanut minut myös unelmoimaan matkasta Australiaan joskus. En ole matkustelijatyyppiä, enkä ole koskaan unelmoinut pääseväni minnekään, mutta Australiasta on tullut tällainen unelma ihan pelkästään ohjelman ansiosta.

MasterChef Australia on siis itselleni inspiraation ja hyvän mielen tuoja ja jos et vielä ole katsonut yhtäkään jaksoa niin lämpimästi suosittelen... varsinkin jos ruuanlaitto yhtään on sinun juttusi. Ja jos et välitä televisiota katsoa niin voit silti aina leipoa tämän porkkanakakun.







Nigellan inkiväärillä ja saksanpähkinällä maustettu porkkanakakku

175 g fariinisokeria
2 munaa 
2 dl rypsiöljyä
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
200 g porkkanaa raastettuna
100 g saksanpähkinää
75 g sokeroitua inkivääriä

Kuorrute

100 g voita (huoneenlämpöinen) 
100 g tomusokeria
100 g tuorejuustoa (huoneenlämpöinen)
1 tl maissitärkkelystä


Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 150 asteeseen (normaalissa uunissa 175 astetta).

Sekoita kulhossa keskenään vispilällä sokeri, munat ja öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi porkkanaraaste, pieneksi pilkottu sokeroitu inkivääri ja saksanpähkinät. Sekoita kaapimella vain niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Laita taikina voideltuun vuokaan (20cm) ja paista uunissa 45-55 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen laittoa.

Kuorrutetta varten vatkaa vaaleaksi vaahdoksi voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Kuorruta kakku ja koristele vielä paloitelluilla sokeroiduilla inkiväärin paloilla ja saksanpähkinöillä. 


Kommentit

  1. Masterchef Australiaan jää kyllä koukkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jää... Mulla vain on kiireiden vuoksi kaikki tämän viikon jaksot katsomatta. Onneksi ne on tallennettu... voi pitää maratonin joku päivä :)

      Poista
  2. Hei, ja kiitos ohjeista. Minäkin katson aina Master chefit. Kerran olisin jopa päässytkin mukaan (Top Chefiin)mutta työnantaja ei antanut vapaata. Mitään en ole katunut niin paljoa kuin sitä etten lähtenyt mukaan. Se oli se kausi kun Akseli Herlevi voitti sen ensimmäisen kauden 2011 vuonna. Ruoanlaitto ja kokkaaminen on aina kiinnostanut ja Nigellan leivonnaiset kun tehdään aina isolla kädellä, missään ei säästellä. Kiitos vielä reseptistä. T.Arto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten mahtava tilaisuus, mutta harmin paikka, että jäi sitten työnantajasta kiinni. Mukava, että täältä löytyi ohje käyttöön :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: