Banaani-juustokakkupiirakka

Minulla on useita reseptejä odottamassa varastossa julkaisua, kun vain ehtisi niitä kirjoitella jossain vaiheessa tänne blogiin. Useita reseptejä on myös jonossa odottamassa leivontaa. Nyt vain tuntuu, että todella tarvitsisin sen muutaman ylimääräisen tunnin vuorokauteen, jotta ehtisin tehdä kaiken mitä haluaisin. Yöunista kun en ole valmis tinkimään, koska muuten kuljen ihan zombina paikasta toiseen.

Tämän viimeisimmän ohjeen halusin kuitenkin kirjoitella tänne blogiin mahdollisimman pian, koska sitä jo muutamat viikonlopun jäljiltä kyselivät. En tiedä teistä muista leipureista, mutta itselläni on ongelma, etten nykyään pysty noudattamaan pilkun tarkasti muiden reseptejä, vaikka ne kuinka hyvältä kuullostaisivat ja näyttäisivät. Aina on pakko mennä muuttamaan edes jotain pientä osaa, jotta ohjeesta tulisi enemmän oma... Vaikka toki ohje on aina lähtökohtaisesti jonkun toisen, vaikka sitä kuinka muuttaisi. Näin kävi myös tehdessäni Makeaa- blogin porkkanajuustokakkua kanelimurulla. Lisäksi Kanelitytön kakkuparatiisi-blogissa oli herkullisen kuulloinen banaani-juustokakkupiirakka, joten päädyin lopulta tekemään jotain, missä yhdistyi jotain molemmista resepteistä. 

Maanantaiksi leivoin tätä omaa versiotani banaani-juustokakkupiirakasta työkavereille neljän pellillisen verran, eikä montaa palaa kuulkaa jäänyt yli... juuri ja juuri säilyi yksi pala kotiin asti kuvattavaksi. Piirakan kuorrutin vaaleanpunaiseksi, koska tarvittiin jotain vaaleanpunaista, mutta kuorrutekerroksen voit korvata yhtä hyvin vaniljakastikkeella taikka jäätelöllä tai syödä piirakkaa sellaisenaan ilman kuorrutetta taikka lisukkeita.

Tässä siis ohje, jota suosittelen kokeilemaan, varsinkin jos olet mausteisen banaanikakun ystävä. Piirakka sai kehuja myös siitä ettei se ole liian makea. Olen yrittänyt järjestään vähentää ohjeista sokeria ja tässäkin vähempi on parempi, koska banaanista itsestään tulee jo makeutta piirakkaan. Ohje on helppo myös tehdä gluteenittomana, kun korvaa vehnäjauhot esim. Viljatuotteen vaalealla jauhoseoksella. 



Banaanipiirakkakerros

4 munaa 
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl erikoisvehnäjauhoja (gluteeniton: Viljatuote vaalea jauhoseos)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl suolaa
3 kypsää banaania (pilkullisia hieman mustuneita banaaneja)

Juustokakkukerros

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Kuorrute

3 dl vispikermaa
200 g kinuskituorejuustoa
½ dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaa 175 asteeseen.

Tee ensin banaanipiirakkakerros. Vatkaa kanamunat ja sokerit vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen öljyn kanssa. Lisää lopuksi taikinaan soseutettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Laita uunipellille (itselläni 50cm leveä uuni) leivinpaperi ja levitä taikina tasaisesti pellille.

Tee sitten juustokakkukerros. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin sähkövatkaimella niin, että massasta tulee tasaista. Levitä juustokakkukerros piirakan päälle. Marmoroi kerroksia hieman nostelemalla pohjaa veitsellä. Varo sekoittamasta kerroksia kuitenkaan liiaksi. 

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu mitään. 

Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen laittoa. 

Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa sekaisin ja levitä kuorrute piirakan päälle. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: