Siirry pääsisältöön

Cafekierros: Muumien Eriskummallinen Kahvila ja Teehuone, Naantali

Tiesitkö, että tänään on Muumin päivä? En minäkään ennen tätä viikkoa. Törmäsin mainoksiin, jossa mainostettiin muumimukia Muumin päivä, joka olisi myynnissä vain ja ainoastaan Muumin päivänä 9.8 eli Tove Janssonin syntymäpäivänä. Päätin toki heti, että muki on saatava, koska päivällä on itsellenikin hyvin suuri merkitys, onhan se minunkin syntymäpäiväni ( ja tykkään muumeista ja muumimukeista). Mutta ajattelin, että tänään on myös hyvä hetki kertoa teille Naantalissa sijaitsevasta Eriskummallisesta kahvilasta.

Olin jossain kohtaa törmännyt tuohon Muumien Eriskummalliseen kahvilaan ja teehuoneeseen, kun olin selvitellyt Muumimaailmaan menoa, mutta olin  unohtanut asian vähän niin kuin sikseen. Olimme sitten  perheellä menossa kesäkuun viimeisenä päivänä Muumimaailmaan ja olimme jo varhain liikkeellä, että meillä oli aikaa ennen porttien aukeamista. Pyörimme siinä lasten kanssa vanhan kaupungin liepeillä miehen etsiessä autolle paikkaa ja parkkipaikka sattui löytymään tämän kahvilan vierestä, jonka johdosta poikkesimme sitten aamukahville tähän Eriskummalliseen kahvilaan. 

Ja mikä onni, että poikkesimme. Niin hurmaava paikka, jossa ihania yksityiskohtia ja muumimaisia eriskummallisia asioita siellä täällä. Ja tarjonta... en tiedä muusta, mutta paikan kanelipulliin rakastuin. Kahvila oli juuri auennut ja pulla oli vielä lämmintä... siis ihan täydellistä. Tämä johti siihen, että myös seuraavana aamuna oli saatava kanelipullaa, joten aamukahvit juotiin Naantalissa myös seuraavana päivänä. Kahvilassa voi tunnelmoida Muumeja menemättä itse Muumimaailmaan.

Oi että, kanelipullan ja kahvilan sisustuksen vuoksi voisin lähteä visiitille Naantaliin vielä tässä elokuun aikana. Tällaisissa kohteissa aina kiroan sitä, ettei omassa kaupungissa voi olla mitään noin ihanaa paikkaa istuskella ja ihmetellä maailman menoa. 

Mutta suosittelen. Ymmärsin, että on auki vielä elokuun... toivottavasti myös seuraavana kesänä. 

Kommentit