Gluteeniton Baileysjuustokakku

Ostin huhtikuussa Lapin reissulta Baileys- suklaita, kun matkan varrella poikkesimme Haaparannan puolella isossa karkkikaupassa. Ostin suklaat ihan vain sen vuoksi, että voin tehdä Baileysjuustokakkua ja hyödyntää suklaat sitten koristelussa. Viime viikolla tuli sitten vihdoin eteen hyvä tilaisuus jonne leivoin tuon Baileyskakun. Suklaatkin olivat vielä tallessa, etten ollut syönyt niitä pahimpaan makean himoon. Jotkut suklaat pystyn säilömään tiettyä tarkoitusta varten, mutta toiset ne vaan kummasti katoavat kaapeista ennen kuin päätyvät mihinkään leipomuksiin. 






Pohja

150g voita
150g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

6 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1½ dl Baileysiä

Valmista ensin mutakakku pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Paloittele voi ja suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa. Lisää joukkoon kananmunat ja sokeri ja sekoita vispilällä sekaisin. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan (24cm) ja paista uunin keskitasolla 12 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri. Kiehauta Baileys kattilassa ja liota liivatteet joukkoon. Sekoita seos nopeasti tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 

Koristele valmis kakku mm. suklailla. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: