Munaton mokkapalamuffini

Mielestäni aina on syytä juhlaan ja erityisten hetkien äärellä eritoten. Meillä tuli eräs aikakausi päätökseen, kun tytär pääsi eskarista. Haikein mielin hain tytön viikko sitten viimeisenä päivänä päiväkodin pihasta ja jätettiin monien halauksien jälkeen hyvästit eskariopeille. Tätä eskarin päättymistä ajateltiin juhlistaa ihan kunnolla ja niinpä meillä kokoontui tiistaina iloinen tyttöjoukko juhlistamaan mennyttä vuotta. 











Tottakai halusin tehdä pöytään ihania pieniä herkkuja ja minikuppikakut ovat aina varma valinta lasten juhlissa. Tällä kertaa yksi vieraista oli kananmunalle allerginen, mikä tietenkin saneli paljolti mitä pöytään pystyi laittamaan. Haluan aina ottaa huomioon allergiat ja tehdä kaikki tarjottavat niin, että kaikki voivat syödä kaikkea. Näin kukaan ei tunne itseään syrjäytetyksi ja kaikki voivat hyvillä mielin syödä, kun ei tarvitse miettiä, että saanko syödä tuota taikka tuota. Tämä mielessä pitäen etsin munattomia ohjeita netistä ja törmäsin tähän Pullahiiren ohjeeseen, jota sitten hyödynsin näiden muffinien teossa. Kuorrutteen ohjeeseen hyödynsin ennestään tuttua ohjetta Maku-lehdestä. Näiden yhdistelmällä tuli erittäin maukkaat muffinit, jotka katosivat parempiin suihin ihan hujauksessa.


n. 20 kpl 

Taikina

1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
35 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
½ dl kahvia

Kuorrute

4 dl tomusokeria
50 g voita
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Laita kulhoon kaikki taikinan kuivat aineet ja sekoita sekaisin kaapimella. Lisää joukkoon nesteet ja sekoita sekaisin. Jaa taikina minimuffinivuokiin ja paista uunissa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin pursotettavaksi kreemiksi. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa haluamasi tylla ja pursota muffinien päälle. Voit koristella nonparelleilla. 

Kommentit

  1. Ihanaa, että suunnittelit tarjottavat niin, että kaikki voivat syödä kaikkea! Useinmiten se taitaa olla itseasiassa helpoin vaihtoehto emännän kannalta, vaikka suunnitteluun pitääkin panostaa vähän enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se on. Ei tarvitse olla jokaiselle jotakin vaan kaikkea kaikille :)

      Poista
  2. Aivan upeat koristelut ja tarjoilut! :) Ja nuo muffinssit on niin kauniisti koristeltuja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! Tähän ehkä tarkoituksella panosti vähän enemmän ;)

      Poista
  3. Onkos tässä tuo vehnäjauhon määrä ihan oikein? 1,25 dl.. Kuorrutteessa sitten 4 dl tomusokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Resepti on tosiaan ihan oikein. Kuorrute on vatkattavaa, joten sen takia siihen tulee varsin runsaankuuloisesti tuota tomusokeria.

      Poista
  4. Missäköhän vika, sain ohjeesta seitsemän muffinssia ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olen itse tehnyt minikuppikakkuja ja sen vuoksi reseptissä on noin 20 kpl. Normaaleja tulee siis selkeästi vähemmän. Minikuppikakut on mainittu tekstissä, mutta täytyy korjata vielä tuohon reseptiin, että kyseessä minit.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: