Siirry pääsisältöön

Cafekierros: Café Hinttala Nokialla

Cafekierros jatkui ja seuranani olivat tällä kertaa omat rakkaat lapsukaiset. Suuntasimme oman kylän kahvilaan Café Hinttalaan, joka toimii kesäisin Hinttalan kotiseututalolla lähellä Nokian Prismaa. Pihapiirin rakennukset ovat peräisin 1800-luvulta ja pihapiiriin astuessa palaakin ajassa satoja vuosia taaksepäin. Jos Tallipiha on yksi lempipaikoistani Tampereella niin Hinttala on sitä Nokialla. Joudun välillä oikein tosissani miettimään, että onko Nokialla mitään, mitä ulkopaikkakuntalaiselle haluaisin esitellä, mutta näin kesällä se ehdottomasti olisi Hinttalan pihapiiri ja kahvila. 

Kahvilan lisäksi pihapiiristä löytyy muutakin nähtävää ja museon ominaisuudessa toimivat rakennukset houkuttelevat tutustumaan myös sisätiloihin. Kesällä pihapiirissä tapahtuu muutenkin, sillä tapahtumat ja näyttelyt seuraavat toisiaan. Vierailumme aikaan pihapiirissä oli kymmenittäin ihmisiä harrastamassa Tai Chia. 

Ja museokierroksen tai harrastustunnin jälkeen on mukava poiketa kahville ja pullalle kahvilan puolelle. Tiskin takaa löytyy äiti tyttärineen jo toista kesää. Aamulla leivottu voisilmäpulla oli ihanan pehmoista ja lapset taisivat saada tällä kertaa hieman spesiaalimmat jäätelöannokset, joista löytyi vaikka mitä. Äitikin pääsi osalliseksi näistä annoksista, sen verran reilut olivat, etteivät lapset jaksaneetkaan kaikkea. Paikan päällä kannattaa ehdottomasta kuuleman mukaan maistaa suolaista fetaparsapiirakkaa ja vaniljakierrepullaa. 

Sunnuntaisin on tarjolla brunssi, jonne kannattaa varata pöytä, nimittäin tuleva sunnuntaikin oli jo lähes täyteen varattu. Brunssilta löytyy mm. tuota mainitsemaani fetaparsapiirakkaa, paria erilaista salaattia, vispipuuroa, leipiä ja makeita herkkuja. Ja hinta oli ilmoituksen mukaan vain 15€. Itsekin täytyy joku sunnuntai poiketa myös testaamaan tuo brunssi. 

Mikäli poikkeat kesällä Nokialle niin kannattaa piipahtaa Hinttalassa. 

Kommentit