Siirry pääsisältöön

Suklaiset kakkutikkarit

Kakkuja tehdessä jää monesti yli täytteitä ja kakkupohjaa. Joskus määrät ovat niin isoja, että teen tähteistä pieniä kakkuja tai jälkiruokia. Pohjan paloja usein pakastan myöhempää käyttöä varten. Pohjasta saa näppärästi tehtyä helppoja cakepopseja eli kakkutikkareita. Viikonloppuna jäi yli mehevää suklaista pohjaa sen verran, että pistin miehen kauppaan ostamaan tuorejuustoa ja pyöräytin tarjolle helpot ja nopeat kakkutikkarit. Tuorejuuston makua vaihtelemalla saa näihinkin kakkutikkareihin vaihdeltua makua helposti ja vaivatta. Tällä kertaa itse käytin appelsiinituorejuustoa.
n. 15 kpl

200 g suklaista kakkupohjaa
100 g tuorejuustoa (appelsiini)
(appelsiinin kuorta)

Kuorrute

200 g tummaa suklaata

Koristelu

nonparelleja

Hienonna kakkupohja hienoksi muruksi. Lisää joukkoon tuorejuusto (ja mahdollinen appelsiinin kuoriraaste) ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta käsin pyöreitä palloja ja laita ne lautasella vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla. Aseta palloihin tikut ja pyöräytä sulassa suklaassa. Voit asettaa kakkutikkarit pystyyn kehikkoon tai laittaa pieniin vuokiin ylösalaisin niin kuin itse tällä kertaa tein. Koristele halutessasi nonparelleilla tai muilla koristerakeilla. Laita jääkaappiin ja säilytä siellä tarjoiluun asti. 

Kommentit