keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Gluteenittomat suklaakuppikakut mansikalla

Tein muutama viikko sitten näitä gluteenittomia suklaakuppikakkuja ja mielestäni onnistuivat varsin mallikkaasti, vaikka testasin ohjetta vasta ensimmäistä kertaa. Nyt vihdoin ehdin kirjoitella ohjeen tänne, jotta tekin pääsette testailemaan. Toivottavasti muistin ohjeen oikein. Minulla on paha tapa testailla kaikkea, mutta tekovaiheessa en muista kirjoittaa reseptiä ylös, joten näin jälkikäteen joudun vähän kaivelemaan muistini syövereitä. Toivottavasti lähdette kuitenkin rohkeasti kokeilemaan. Itse koristelin kuppikakut mansikalla, mutta toki päälle sopii muutkin marjat.





Gluteenittomat suklaakuppikakut n. 15 kpl 

Pohja


3 kananmunaa

1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g kermaviiliä
2 rkl maitoa
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl kookosjauhoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Kuorrute


2 dl vispikermaa

200 g mascarponea
½ dl tomusokeria
½ tl aitoa vaniljajauhetta/ 1tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen.


Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.


Sulata voi ja suklaa yhdessä mikrossa. Lisää joukkoon kermaviili ja maito. 


Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen yhdessä nesteiden kanssa. 


Aseta paperivuuat muffinipellille ja täytä 2/3 vuuista taikinalla. Kypsennä uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu mitään.


Anna kuppikakkujen jäähtyä.


Kuorrutetta varten vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone ja tomusokeri sekä vanilja. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele marjoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti