Siirry pääsisältöön

22/2016 Hedelmäkakku kokeiluja

Iltaa iltaa! Taas on kello jo kymmenen, kun ennätän tänne koneen äärelle kirjoittelemaan teille. Enää kaksi yötä aattoon. Huomenna meillä on siivouspäivä, koska tänään en yksinkertaisesti ehtinyt, vaikka olin niin suunnitellut. Mutta hedelmäkakkua ehdin leipomaan. Ja ensimmäinen kokeilu onnistui ihan hyvin, joten uskallan tänne teillekin reseptiä kirjoitella. Maistoin maanantaina hedelmäkakkua, jossa oli myös hyvin paljon toscapiirakan makua, joten ajatus näiden yhdistämisestä jäi muhimaan päähäni. Niinpä tässä resepti, jossa perinteinen hedelmäkakku saa päälleen toscakuorrutteen.



200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl piimää
200 g sukaatteja, appelsiininkuoriapaloja, kirsikoita...
1 dl rusinoita

Kuorrute

50 g voita
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää puolet taikinaan. Lisää piimä. Sekoita hedelmät ja rusinat loppuihin jauhoihin ja lisää taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia 175 asteessa.

Tee tällä välin kuorrute. Sulata voi ja lisää loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Lisää kuorrute kakun päälle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. 

Kommentit