kotiliesi

tiistai 20. joulukuuta 2016

20/2016 Inkivääri-kurkumapiparit

Mitä viime aikoina olen lukenut niin inkivääri ja eritoten kurkuma ovat aikamoisia tehomausteita. Olen itsekin alkanut opetella tuota kurkuman käyttöä ja alkanut lisäillä sitä vähän sinne sun tänne. Ja näin joulun alla mieleeni pälkähti, että mitenkähän kurkuma istuisi perinteisen piparin mausteeksi. Ja kuulkaas ihan hyvin. Nämä taitavat olla sellaisia flunssankarkoittaja-pipareita.. ainakin mausteidensa puolesta.



½ dl siirappia
3/4 dl täysmaitoa
1 dl kookossokeria
½ rkl soodaa
50 g voita
1 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja

Kiehauta siirappi, maito ja sokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen seokseen jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti