14/2016 Eräästä kisasta ja vohveleita

Tänään palataan vohveleiden pariin ja mennään ajassa noin puoli vuotta taaksepäin. Keväällä Tupperwaressa työskenteleville tiiminjohtajille lanseerattiin reseptikilpailu Culinary Stars 2016. Olin aivan totaalisen innoissani ja mielessä pyöri jo ideat kaikenlaisista makeista jälkiruuista, joita voisin kisassa toteuttaa. Innostus lakkasi kuin seinään, kun tarkemmat ohjeet kilpailusta tulivat. Kilpailuun vaadittiin nimittäin pääruoka. Olen leipuri ja rakastan tehdä makeita leivonnaisia, mutta ruuanlaittajana en ole kovin kummoinen. Ajattelin, etten osallistu koko kisaan. Kollegani sattui jossain kohtaa mainitsemaan, että mikset tekisi nyhtökanaa, jonka reseptin olin kehitellyt hieman aiemmin. Sen idean pohjalta lähdin kehittämään pääruokaa ja koska leivonta vaan nyt on niin parasta niin lopulta yhdistin sen tähänkin ruokaan ja lopputuloksena oli suolaiset vohvelit nyhtökanatäytteellä. 

Kisaan osallistuminen oli yksi tämän vuoden kohokohdista ja matkan varrella tsemppasimme toinen toisiamme aina vain parempiin suorituksiin. Mieletöntä oli myös saada kommetteja omasta annoksesta ihan ammattilaiselta. Omasta porukasta pääsin jatkoon yhtenä viidestä jatkoon päässeestä, mutta koko kisan voittoa ei tällä reseptillä tullut. Palkinto olisi kyllä ollut ihan uskomaton... lennot Pariisiin, jossa olisi päässyt stailattavaksi ja kuvattavaksi.. upea hotelli... ruokaa ja toisena päivänä vierailu Ferrandissa.... resepti julki keittokirjaan... 

Kokemuksena ihan huikea ja palaute omasta ruuasta oli positiivista. Nyt on aika jakaa resepti myös kaikille teille muille. Olen niin odottanut, että ehtisin tämän jossain vaiheessa kirjoittaa tänne blogiin ja laittaa kuvat julki... Tällä kertaa kun panostin kuviinkin erityisen paljon. 

Kyseessä siis resepti, jossa käytetty vain Tupperwaren tuotteita valmistusvaiheissa, mutta onnistuu toki ihan muutenkin. 








MAUSTEISET KESÄVOHVELIT

Valmistusaika: 60 min
Kypsennysaika: 12 min 220°C
                          10 min 220°C
                          25 min 800 watin teholla

AINESOSAT NYHTÖKANA

 400 g broilerin paistileikkeitä
 5 dl kanalientä
 2 rkl punaista currytahnaa
 1 rkl sambal oelek-tahnaa
 1 tl suolaa

AINESOSAT VOHVELI

 2 luomu kananmunaa
 2 rkl oliiviöljyä
 1,5 dl maitoa
 2 dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 3/4 tl suolaa
 80 g mustaleima emmentalia

AINESOSAT KASTIKE

 100 g kermaviiliä
 50 g maustettua tuorejuustoa (jalapeno)
 mustapippuria

AINESOSAT LISUKKEET

 12 keltaista kirsikkatomaattia
 1 suolakurkku
 voikukan lehtiä

VALMISTUS

Laita uuni kuumenemaan 220°C.

Valmista nyhtökana. Mittaa MicroWave Painekeittimeen kaikki aineet
käyttäen apuna Mittalusikoita ja kypsennä mikrossa 25 min 800 watin teholla.

Kun olet saanut kanan mikroon, voit valmistaa vohvelitaikinan. Mittaa
kananmunat, oliiviöljy ja maito Mittamari 2l käyttäen jälleen apuna
Mittalusikoita ja sekoita Muovisella Vispilällä. Lisää joukkoon keskenään
sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Raasta CheeSmart Ministä
otettu juusto FusionMaster Raastimen hienojakoisella terällä. Lisää
juustoraaste taikinaan ja sekoita. Kaada taikina Silikoni Vohvelivuokaan ja
paista uunissa 220 asteessa 12 min.

Tällä välin voit valmistella lisukkeita. Kastiketta varten sekoita kaikki aineet
keskenään. Kuutioi tomaatit ja suolakurkku pieneksi kuutioksi U-Series
Sahalaitaisella Yleisveitsellä. Huuhtele voikukan lehdet ja kuivaa Spinning
Chefillä.

Kun vohvelit ovat valmiit, anna niiden jäähtyä n. 5 min ja irrota vuuasta.
Kaiverra vohveleista hieman keskustaa pois ja asettele vohvelimuru Silikoni
Leivinalustan päälle. Paahda murua 10 minuuttia 220 asteessa ja jätä tämän
jälkeen jäähtymään.

Kun kana on valmista, anna paineen tasaantua n. 15 min, jonka jälkeen
nyhdä kana kahden haarukan avulla.

Lopuksi kokoa täytteet vohvelin päälle. Ensin voikukan lehdet, nyhtökana,
tomaatti ja kurkku ja lopuksi kastike sekä vohvelimuru.

Vinkki: Kesällä voit kerätä luonnosta annoksen voikukan lehdet, mutta mikäli
niitä ei ole saatavilla, voit käyttää mitä tahansa salaattia.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: