Mutakakun monet maut

Mutakakku taitaa olla aikamoinen klassikko ja siitä ihana, että kaapista löytyy lähes aina tarpeet mutakakkua varten. Monissa ohjeissa ei käytetä lainkaan suklaata vaan maku saadaan kaakaojauholla, mutta itse tykkään käyttää kaakaojauhon rinnalla myös tummaa suklaata. Mutakakku on myös nopea valmistaa. Aineet vain sekaisin ja hetki uunissa... Loistava hätävara. Itse olen viime aikoina tuunaillut omaa mutakakkureseptiäni ja perusreseptin sekaan on mennyt välillä chiliä välillä lakritsaa. Mutakakku on myös monesti päätynyt pohjaksi erilaisille juustokakuille.




Mutakakku (24 cm vuokaan)

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl jauhoja (vehnäjauho/tattarijauho)
2 rkl- ½ dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

1½ rkl lakritsijauhetta

TAI

15 g sambal oelek chilitahnaa

Sulata voi mikrossa ja sulata suklaa sulan rasvan joukkoon. Vispaa käsin kevyesti munat ja sokeri ja lisää sekaan suklaa-voiseos. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mahdollinen chilitahna.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12 minuuttia.

Tarjoile kermavaahdon ja vaikkapa tuoreiden marjojen kera. Chilillä maustetun mutakakun kaveriksi sopii ihanasti kermavaahto ja tuore ananas. 

Kommentit

  1. Tätä reseptiä tarvitsinkin! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että täältä löysit. Tämä on kyllä niin helppo ja nykyään tulee itsekin tehtyä tosi usein :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: