Siirry pääsisältöön

Toscana-leipä

Tämä leipä on sitä vehnähöttöä parhaimmillaan, jolla hemmottelen itseäni silloin tällöin. Erittäin yksinkertainen, mutta niiiiiin hyvää. 





3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
400 g vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa

Voiteluun

oliiviöljyä

Päälle

merisuolaa, rosmariinia


Sekoita lämpöiseen  (n. 40 asteinen) veteen suola ja hunaja. Lisää joukkoon jauhot ja kuivahiiva ja vaivaa tasaiseksi. Kohota lämpöisessä tunnin verran. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Voitele öljyllä vielä taikinan päältä ja ripottele päälle merisuolaa ja painele taikinaan tuoretta rosmariinia. Kohota vuuassa peitettynä vielä noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 220 asteiseksi. Kun laitat leivän uuniin, tiputa uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista n. 35 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään. Parasta voin kanssa tai ihan sellaisenaan. 

Kommentit