Eclair-leivokset kuntoilijalle

Ystävänpäivä lähestyy... Silloin on ihana tarjota ystävälle hetki hemmottelua. Hetki yhdessä... kuppi kahvia ja leivos. Mutta mitäpä jos ystävä onkin ihan "fitness", jolle vain maistuu riisi, kana ja RAHKA. Koska itsekin olen tässä koettanut vähentää herkkujen syöntiä, niin on väkisinkin joutunut miettimään terveellisempiä vaihtoehtoja. Raakaleivonnaiset eivät kuitenkaan tyydytä leipomisintoa samalla lailla kuin jonkun ihanan kakun tai muffinsin leipominen. Siksi olen koittanut tehdä näistä perinteisistä leivonnaisista hieman terveellisempiä. Ja tänään syntyikin sitten kuntoilijan eclair-leivokset, jotka sisältävät kylläkin rasvaa mutteivat sokeria ja täytteessä on reilusti proteiinia.




Taikina

1 dl vettä
50 g voita
½ dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl erikoisvehnäjauhoja
2 kananmunaa

Täyte

1 prk Valio pehmeä rahka
20 g mansikan makuista heraproteiinijauhetta

Kuorrute

mansikanmakuista heraproteiinijauhetta

Kiehauta kattilassa vesi ja voi. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Mikäli taikina ei irtoa nätisti kattilasta, laita se hetkeksi takaisin liedelle ja kuumenna.

Laita taikina kulhoon jäähtymään. Kun taikina on hetken jäähtynyt, vatkaa sähkövatkaimella joukkoon ensin yksi muna. Vatkaa tämän jälkeen n. 2 minuuttia. Tämän jälkeen lisää toinen munista ja vatkaa noin neljä minuuttia. Siirrä taikina pursotinpussiin. Leikkaa pussin suu auki ja pursota pellille n. 10 cm mittaisia pötköjä. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Älä avaa uunia kesken kaiken, jotteivat leivokset lässähdä.

Anna jäähtyä ja leikkaa leivokset kahtia. Sekoita täytettä varten rahka ja heraproteiini ja lusikoi tai pursota leivoksien väliin. Leivokset voit vielä kuorruttaa heraproteiinilla. Sekoita heran joukkoon tilkka vettä, jolloin saat aivan tomusokerikuorrutteen oloisen tahnan, jolla kuorruttaa leivokset.

Meillä meni hetkessä näitä muutama. Makua pystyt vaihtamaan mieleiseksesi vain vaihtamalla heraproteiinin makua. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: