kotiliesi

maanantai 7. joulukuuta 2015

7/2015 Helppo glögikakku

Olen säilönyt itselleni muutamia joululehtiä ja niitä selaillessa vastaan tuli tämä glögikakun ohje, joka oli heti pakko testata. Ohje on siis Kaikkien aikojen joulu 2013 lehdestä napattu.





2 dl glögiä (alkoholillista)
70 g pekaanipähkinöitä
150 g kuivattuja karpaloita
150 voita huoneenlämpöisenä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (muscovado)
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä

Koristeluun

2 1/4 dl tomusokeria
noin 2 rkl glögiä
kuivattuja karpaloita 
pekaanipähkinöitä

Mittaa glögi kulhoon. Paloittele pähkinät ja kumoa karpaloiden kanssa glögiin maustumaan noin tunniksi. Mittaa loput taikinan aineet kulhoon ja vatkaa voimakkaasti taikinaksi. Sekoita kunnes rasva on sekoittunut tasaisesti. Kaada joukkoon glögi, pähkinät ja karpalot ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä 200 asteessa n. 40-50 minuuttia. Jäähdytä kakku ja tasoita päällinen.

Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja glögi ja koristele kakku. Lisää päälle lopuksi pähkinöitä ja karpaloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti