kotiliesi

torstai 24. joulukuuta 2015

24/2015 More is more cookies

Usein kaappeihin jää leivonnan jäljiltä suklaalevyjen loppuja yms. Nämä hyödynnän sitten aika ajoin näihin kaiken itsensä nieleviin kekseihin. Ohjeen olen napannut täältä ja muokannut yksittäisiksi kekseiksi, joihin voi laittaa mitä milloinkin. Ja niin hyviä ovat, että katoavat kyllä alta aikayksikön. Itse laitoin tällä kertaa valko-, maito- ja tummaa suklaata sekä fudgepaloja, kun satuin niitä kaapista löytämään. 

Oikein ihanaa jouluaattoa kaikille!




85g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1 1/5 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
erilaisia suklaita, fudgepaloja, pähkinöitä...

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voin joukkoon vispilällä sokerit ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon myös suklaat yms. ja kääntele sekaisin. Nostele nokareita leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti