Pätkis kuppikakut

Instagram on nykyään itselleni aikamoinen inspiraation lähde. Päivittäin näkee upeita kuvia ympäri maailmaa. Instagramin myötä olen myös löytänyt paljon uusia suosikki bloggaajia ja leipureita, joiden ohjeita olen pitkin syksyä testaillut. Valitettavasti tämä oma bloggailu onkin sitten ollut tällaista hieman hataraa koko tämän vuoden, mutta katsotaan, josko inspiraatio siihenkin iskisi ensi vuonna. 

Yksi eräs uusista blogi suosikeistani on Passion 4 Baking, josta löysin aivan täydellisen suklaakuppikakkujen reseptin, jota olen muokannut jo muutamaan eri versioon. Marraskuun ravintolapäivään tein näitä ihanan hempeitä Pätkis kuppikakkuja, joissa minttu maistuu vahvasti ja kaiken suklaisuuden kruunaa samettisen pehmeä marenkikuorrute. Ovat hieman työläitä ehkä valmistaa, mutta lopputulos palkitsee kyllä tekijänsä. Jos määrät tuntuvat hieman oudoilta, niin olen puolittanut alkuperäisen ohjeen, koska siitä tulee kerralla niin valtavasti. 

Kuorrute kannattaa tehdä ja pursottaa kuppikakkujen päälle vain hetkeä ennen tarjoilua, jolloin se mielestäni on parhaimmillaan. 



12 kpl

33 g tummaa suklaata
38 g kaakaojauhetta
225 ml kiehuvaa vettä
150 g vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
113 g sokeria
100 g fariinisokeria
150 g majoneesia (ei kevyt, vaan kunnon tavaraa)
1 kananmuna
½ tl piparminttuaromia
Mini Pätkiksiä

Laita kaakaojauhe ja ruohittu suklaa kiehuvaan veteen, sekoita ja laita sivuun jäähtymään. Laita kulhoon (monitoimikoneeseen) sokerit ja majoneesi ja vatkaa vähintään 3 minuuttia. Lisää joukkoon kananmuna ja piparminttuaromi edelleen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vuorotellen suklaaseoksen kanssa taikinaan. Lisää joukkoon paloiteltuja Pätkiksiä makusi mukaan (saa olla reilusti). Sekoita tasaiseksi. Lusikoi muffinivuokiin taikinaa puolilleen. Lisää keskelle kokonainen mini Pätkis ja laita hieman taikinaa päälle, niin, että Pätkis peittyy. Paista uunissa 175 asteessa n. 18-20 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Marenkikuorrute

338 g sokeria
3 kananmunan valkuaista
63 ml vettä
muutama tippa piparminttuaromia
elintarvikeväriä (vihreä ja sininen= minttu)

Laita valkuaiset kulhoon monitoimikoneeseen. Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos 120 asteiseksi. Tämän jälkeen ala vatkaamaan valkuaisia ja kunnes valkuaisvaahtoa alkaa muodostua ala lisäämään ohuena nauhana joukkoon kuumaa sokerilientä. Sekoita ainakin 5 minuuttia, jotta kuorrutteesta tulee ilmavaa. Lisää piparminttuaromi ja väriaine ja sekoita. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. 

Koristele Pätkiksillä. 







Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: