Porkkanakuppikakut

Leivoin viikonloppuna porkkanakakkua ja kuorrutusta jäi hieman yli, joten tekaisin tänään sitten porkkanakuppikakkuja, jotta sain hyödynnettyä lopun kuorrutteen. Söin ennen joulua Koiramäen Pajutallilla porkkanamuffinseja, joissa kuorrute oli muffinsin sisällä ja siitä lähtien olen halunnut tehdä vastaavia itse. Tänään pääsin tuota ideaa sitten vihdoin hyödyntämään. Ja ai että miten hyviä näistä tulikin... Kannattaa vain varata kuorrutetta kippoonkin, jotta voi ihan pikkuisen ottaa lisää joka lusikalliseen. 



5 kpl

80 g voita huoneenlämpöisenä
80 g fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa huoneenlämpöisenä ja rikottuna
110 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
3 rkl appelsiinimehua
1 porkkana hienoksi raastettuna

Täyte/Kuorrute

50 g maustamatonta tuorejuustoa/appelsiinituorejuustoa
50 g tomusokeria
appelsiininkuorta raastettuna

Vatkaa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunaa pieni erä kerrallaan samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivinpaperista n. 20x20cm neliöitä ja vuoraa niillä kupit (Arabian Teema, muumimukit jne. ). Lusikoi taikinaa kuppeihin noin puoleenväliin. Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki kupeissa ja ota sitten ritilän päälle jäähtymään. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, voit pursottaa täytteeksi tomusokerilla ja appelsiininkuorella maustettua tuorejuustoa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: