Rocky road- juustokakku

Eilen tein taas sellaista herkkua, että täytyy jakaa ohje teidänkin kanssanne. Itselleni en voi ottaa ohjeesta kunniaa, vaan kunnia menee jälleen Juustokakut-kirjan kirjoittajalle Hannah Milesille. Tässä alkaa kilot vaan lisääntyä, kun on lähestulkoon pakko testata kyseisen kirjan reseptejä. Nimittäin niin paljon ihania reseptejä kirja pitää sisällään. Tätä rocky road- juustokakkua voi päällisten osalta tuunata täysin oman maun mukaiseksi, joten maistuu takuulla kaikille... ainakin suklaan ystäville.


Pohja

300 g dominoita tms. keksejä (itse käytin Ballerina Dops Brownie- keksejä, jotka ovat lähimpänä varmaan Oreo-keksejä)
100 g voita sulatettuna (alkuperäisessä 150g, mutta mielestäni vähempi riittää)

Täyte

6 liivatetta
320 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
250 g mascarponea
1 tl vanilja-aromia
1,2 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
100 g Omar-karkkeja pieneksi kuutioituna

Pinnalle
erilaisia suklaita, vaahtokarkkeja, hunajapaahdettuja pähkinöitä, sulatettua suklaata, sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita...

Hienonna keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keskenään suklaatuorejuusto, mascarpone, vanilja-aromi ja sokeri. 

Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa tai mikrossa ja sulata liivatteet kerman joukkoon. Lisää kerma juustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi ja hieman paksuhkoksi seokseksi. Halutessasi voit siivilöidä kerman juustoseokseen, jolloin liukenemattomat liivatteet eivät päädy täytteeseen. Lisää joukkoon pilkotut Omar-karkit ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi. 

Kun kakku on hyytynyt, voit lisätä päälle haluamiasi päällisiä ja lopuksi sulattaa tummaa suklaata päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Herkullisia hetkiä!

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: