Siirry pääsisältöön

Kalkkunainen voileipäkakku

En ollut aiemmin tehnyt perinteistä voileipäkakkua ja otinkin riskin, kun lähdin poikamme ristiäisiin kyseistä tekemään. Ensin ajattelin tehdä koekakun, mutta aikaa ei sen tekemiseen sitten löytynytkään, joten tein voileipäkakun sitten suoraan ristiäisiin. Onneksi vieraat pitivät siitä kovasti ja se olikin ainoa, mitä ei jäänyt rääppiäisiin. Mies hämmästeli ensin, kun olin tehnyt niin ison, mutta kaikki meni, joten pienempi ei olisi edes riittänyt. Ohje tähän kakkuun on nyt aika summittainen, koska en tullut kirjanneeksi aineiden määriä ylös ja nyt kun aikaa on jo kulunut viikko jos toinenkin, niin en niitä tarkkaan enää muista. Kiitos ideasta kuuluu Koko Suomi Leipoo- ohjelmastakin tutulle Santerille (jonka oma blogi Sugar and Syrup löytyy täältä, KLIK!), jolta sain täytteiden suhteen oikein hyvät vinkit. 
Leipinä viljaisaa paahtoleipää ja ruispaahtoleipää

Täyte
kalkkunan fileesuikaleita
punainen paprika
chiliä maun mukaan
ruohosipulituorejuustoa
ranskankermaa
ruohosipulia
punaista pestoa

Kostutus
maitoa

Päälle
ruohosipulituorejuustoa
ranskankermaa
koristeet (kurkkua, tomaattia, kalkkunaa, paprikaa)

Hienonna paprika ja chili oikein hienoksi. Lisää joukkoon kalkkunan suikaleet sekä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää myös ruohosipulia. 

Lado ensimmäiset leipäviipaleet, joista reunat leikattu pois, alustalle. Kostuta leivät maidolla ja sivele päälle kerros punaista pestoa. Laita täytettä peston päälle, jonka jälkeen toista muutama kerros. Päällistä varten sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä kakun pintaan. Tämän jälkeen koristele. 

Tämä voileipäkakku sai erityisesti kiitosta siitä, etten ollut käyttänyt majoneesia, joka herkästi tekee kakuista aika tuhteja. Ranskankerman käyttö oli siis oiva valinta ja sen bongasin jostain ohjeesta, kun netissä voileipäkakkuohjeita etsiskelin.

Kommentit