Siirry pääsisältöön

Katkarapupiirakka

Söin pariin otteeseen tätä ihanaa katkarapupiirakkaa, kunnes oli pakko pyytää resepti kaverilta myös itselle. Ja kehut sai myös kavereilta, kun tein tätä tarjolle itse. Yksinkertainen resepti, mutta ah niin hyvää.



Pohja
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 dl juustoraastetta (emmental)

Täyte
200 g katkarapuja
1 dl kermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl tilliä
juustoraastetta (emmental)
suolaa ja pippuria

Pohjaa varten nypi voi ja jauhot. Lisää kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste. Levitä piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. Tällä välin sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja lisää esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsennystä 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit