Kirsikka-suklaakuppikakut

Hiljattain ostamastani Kuppikakut-kirjasta ensimmäisenä kokeiluun pääsi Schwarzwaldin kuppikakut. Tietenkään en tosin tälläkään kertaa noudattanut ohjetta täysin kirjaimellisesti vaan sovelsin hieman. Säilöttyjen kirsikoiden sijaan käytin tuoreita ja suklaatakin tuli taikinaan ohjetta enemmän. Kuorrutteeksi tein mokkapaloista tutun kuorutteen, joka yllättävän kivasti sopi näihin kuppikakkuihin.




12 kpl

1 tl sitruunanmehua
4 rkl maitoa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
2 kananmunaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
115 g fariinisokeria
100 g tummaa suklaata
n. 10-15 kpl kirsikoita

Kuorrute

40 g voita
0,4 dl kahvia
2 dl tomusokeria
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Sekoita sitruunanmehu maitoon ja anna seistä n. 10 minuuttia, että maito hieman juoksettuu. Sulata suklaa ja paloittele kirsikat. Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja lisää sekaan munat, margariini, fariinisokeri ja maitoseos. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja paloitellut kirsikat. Kääntele tasaiseksi esim. kaapimella. Jaa muffinsivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Jäähtymisen aikana voit tehdä kuorrutteen. Kuorrutetta varten laita kattilaan kaikki ainekset ja kuumenna niin, että aineet sulavat ja sekoittuvat keskenään. Lusikoi kuppikakkujen päälle. Päälle voit halutessasi lisätä vielä kirsikan.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: