Siirry pääsisältöön

Katkarapukakku

Suolaisten juustokakkujen sarja jatkuu. Tällä kertaa kokeilin katkarapuversiota, joka saikin erityisen hyvät kehut ystäviltä. Erityisesti katkaravun kanssa sopii pohjassa käytettävä saaristolaisleipä, jota käytin myös kalkkunaversiossa. Tässä siis ohje katkarapuversioon.




Pohjaan saaristolaisleipää

Täyte
3 dl kuohukermaa
200 g katkaraputuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
300 g katkarapuja
tilliä
2 kevätsipulia
4 liivatetta
½ dl sitruunanmehua

Paloittele saaristolaisleipä viipaleiksi ja asettele irtopohjavuokaan. Täytettä varten vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuustot, sulatetut katkaravut, pilkottu tilli ja sipuli. Liuota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata kuumennettuu sitruunanmehuun. Lisää täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää leipien päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli. Koristele ja nauti kahvin kera.

Kommentit