Siirry pääsisältöön

Kalkkunajuustokakku


Kinuskikissan reseptistä intoutuneena päätin itsekin testata suolaista versiota juustokakusta. Kakku pääsi kahvipöytään eilen ja aikas hyvältä maistui. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta tästä innostuneena taidan kokeilla perinteistä voileipäkakkuakin joskus.



Kalkkunajuustokakku

Saaristolaisleipää



Täyte


3 dl kuohukermaa

400 g tuorejuustoja (oman maun mukaan)

2 suolakurkkua

10 cm pala purjoa

300 g kalkkunaleikettä

4 liivatetta

½ dl vettä



Valmista saaristolaisleipä erillisen ohjeen mukaan. Jäähdytä leipä ja leikkaa riittävä määrä paksuhkoja siivuja, joilla vuoraat irtopohjavuoan pohjan. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Leikkaa/silppua purjo ja suolakurkut ja paloittele kalkkunaleike pieneksi. Lisää pilkotut aineet tuorejuuston ja kerman joukkoon. Lämmitä vesi ja liuota liivatteet siihen. Lisää hyvin vatkaten täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää leipäviipaleiden päälle. Hyydytä kylmässä mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.




Kommentit