Lounaalla lasten kanssa

Viime viikko oli täällä blogin puolella taas aika hiljainen viikko. Eipä siinä sitä sen kummemmin selittelemään. Arkipäivät nyt vain ovat kovin samanlaisia, joten mitään kirjoittamisen arvoista ei ole juurikaan tapahtunut. Hiljattain ostamat farkkunikin ovat liimaantuneet päälle, joten asutkin ovat sitten olleet varsin yksitoikkoisia. 

Viime viikkoina on tullut kuitenkin taas leivottua hieman tavallista enemmän ja uudeksi suosikiksi on noussut leipäset, joiden reseptin nappasin Nalle neljän viljan täysjyvähiutalepussin kyljestä. Ei mene kauaa, kun koko pellillinen on tässä perheessä syöty ja maistuipa tuo myös eilen ystävälleni ja hänen lapsilleen, kun olivat kyläilemässä. Lounas lasten kanssa voi olla todella sottaista puuhaa, mutta on se äitinä ollut ihana katsoa, kun lapsi osaa syödä itse. Ja nämä leipäset katoavat ainakin meidän neidin suuhun todella nopeasti. Helppoutensa vuoksi leipäsiä on kiva tehdä lasten kanssa yhdessäkin.



Nallen leipäset

3 dl Nalle neljän viljan täysjyvähiutaleita
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
5 dl vehnäjauhoja

Lisää hiutaleet, joiden seassa hiiva, n. 42 asteiseen veteen. Lisää sokeri, suola, rasva ja lopuksi jauhot. Annostele lusikalla pellille n. 12 nokaretta ja tapauttele matalaksi tai levitä koko taikina yhdeksi isoksi levyksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Voitele vedellä ja lisää halutessasi hiutaleita päälle. Paista uunissa 250 asteessa 8-10 minuuttia.


Kommentit

  1. Puhuitko nyt mun pojista ja lattialle kertyneestä ruokamäärästä..? Teidän neitihän söi varsin mallikkaasti ja siististi :)
    Ja tosiaan herkkua oli leipä. Heikki Laurilta kyseli, että olikos Anna laittanut jotain herkkua, niin vastaus oli, että leipää! Vasta lisäkysymysten jälkeen tuli sitten kakku ja pillimehukin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhuin lapsista ihan yleensä ja meidän neidistä, joka nyt maanantaina oli varsin siististi.

      Hyvä, että oli leipä Laurin mieleen :) Taas on yksi leipä tuossa leivottuna... Saa nahdä kestääkö huomiseen asti.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: