Siirry pääsisältöön

16.12.11 Makean mausteiset mantelit



Tänä vuonna keittiön pöydällä on ollut kipollinen manteleita koko joulukuun. Tutustuin näihin makean mausteisiin manteleihin erään tutun tekeminä ja pakko niitä oli itsekin kokeilla, kun niin hyviä olivat. Googlettelemalla löytyy varmasti monia eri versioita ja jokainen voi tehdä makunsa mukaisen mausteseoksen, jolla mantelit kuorruttaa. Helppoa jouluista naposteltavaa nopeasti.

1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
hippunen suolaa
1 munan valkuainen
1 ½ rkl vettä
300g kuorittuja manteleita



Sekoita sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon kevyesti vatkattu valkuainen ja vesi. Lisää mantelit seokseen ja sekoita, jotta mausteseos tarttuu manteleihin. Laita maustetut mantelit pellille ja paahda uunissa 150 asteessa n. 20-30 minuuttia. Manteleita kannattaa paahdon aikana hieman sekoitella, jotta eivät tartu kiinni leivinpaperiin. Jäähdytellään huoneenlämmössä ja nautitaan vaikka glögin kanssa hyvässä seurassa.

Kommentit