Siirry pääsisältöön

Popsi popsi porkkanaa


Tänään meillä kävi pari erityistä vierasta erään pienen projektin tiimoilta. Ja koska minä olen minä niin vieraathan tarkoittavat yhtä kuin leivonta. Eli jotainhan sitä taas piti olla vieraille tarjolla ja päädyin tällä kertaa tarjoamaan perinteistä porkkanakakkua. Porkkanakakun ohjeitakin on miljoonia, mutta tällä kertaa ohjeen löysin Leivonnaisia herkkusuille kirjasta, kun se tuossa keittiön pöydän kulmalla tällä hetkellä majailee. Kuorrutuksen tosin tein toisen ohjeen perusteella. Kakku sai koristeekseen söpöt pikku porkkanat, ettei vaan kenellekään jäisi epäselväksi, mikä kakku on kyseessä. 

Ohje
300g ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3dl öljyä
300g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25tl vanilja-aromia/ 1tl vaniljasokeria
300g porkkanoita raastettuna
100g pähkinärouhetta

Kuorrute
300g tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2rkl appelsiinimehua

Mittaa kulhoon sokeri, öljy ja kananmunat ja vatkaa sekaisin. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste sekä pähkinät ja sekoita tasaisesti taikinaan. Kaada taikana voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää kakun päälle. Halutessaan osan kuorrutteesta voi käyttää kakun täytteenä, jolloin pohja leikataa kahteen osaan ja kuorrute levitetään väliin.

Porkkanakakku on ihanan mehukasta ja eikös vaan, että terveellistäkin? Sisältäähän se porkkanaa...



Kommentit