Siirry pääsisältöön

Pikkuiset leipäset


Keskiviikon mamakahveille tuli tehtailtua kaikenlaisia herkkuja ja kokeilin Valion mini focaccia-ohjetta. Suolaisista leipäsistä tuli todella hyviä ja hyvä puoli näissä on, että täytevaihtoehdot ovat rajattomat. Tällä kertaa täytteisiin tiensä löysivät poro-sieni ja tomaatti-oliivi-sipuli. 

Pohja
3  dl maitoa
25  g hiivaa
1  tl suolaa
1/2  rkl sokeria
2  dl kaurahiutaleita
n. 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2  dl juoksevaa margariinia

Täyte

1 prk Valion maustettua rahkaa yrtit tai makea&tulinen
täytteitä oman maun mukaan


Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi margariini.
Leivo taikinasta sämpylöitä. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla. Kohota hyvin. 
 

Ripota kohonneiden sämpylöiden pinnalle hiukan jauhoja. Paina sämpylään lasin tai mukin pohjalla syvennys. 
 
Voitele reunat maidolla tai vedellä. Lusikoi syvennykseen rahkaa. Lisää täytteet rahkan päälle.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 18 min tai kunnes kypsiä.










Kommentit