Siirry pääsisältöön

Sitä sun tätä omenapiirakka



Taloyhtiön yhteiset omenapuut notkuvat omenoita. Muutamia sieltä on mieheni käynyt minulle poimimassa ja yksi omenapiirakka on täytynyt tehdä. Kaapissa oli edellisten leipomusten jäljiltä rahkaa ja kinuskikastiketta, joten hyödynsin nämä nyt omenapiirakkaan. Lopputulos ainakin näytti hyvältä ja toivottavasti makukin on ollut hyvä (piirakasta pääsivät mieheni työkaverit nauttimaan).

Pohjana käytin hyväksi osoittautunutta pohjaa, jonka ohjeen löydät aiemmin tekemäni raparperipiirakan luota.

Täyte
½ prk maitorahkaa
hieman kinuskikastiketta
1 kananmuna
4 omenaa
fariinisokeria, kanelia

Kananmuna, kinuskikastike ja rahka sekoitetaan keskenään ja laitetaan pohjan päälle. Viipaloidut omenat seoksen päälle. Pinnalle vielä hieman fariinisokeria ja kanelia ja piirakka uuniin, 200 astetta n. 30 min. Helppoa kuin heinä teko... vai mitenkä se nyt oli. 






Kommentit