Siirry pääsisältöön

Pikaruokaa

Kotona saa tehtyä maittavaa ja erittäin helppoa sekä nopeaa "pikaruokaa". Ei tarvitse lähteä Hesburgerin kassalle jonottamaan rasvaisia ranskalaisia. Pirkka luomu porkkanasoseesta saa hetkessä hyvän keiton. Sekaan vai maitoa, mausteita ja appelsiinimehua (ohje löytyy soseen kyljestä) ja keitto on valmista nautittavaksi viidessä minuutissa.


Ajattelin pikkuhiljaa tehdä pienoista ruokaremonttia, sillä tähän asti ruokavaliooni on kuulunut ihan liikaa niitä Hesen ranskalaisia, suklaata, sipsejä, limpparia... no kaikkea mahdollisimman epäterveellistä. Hävettää oikein tunnustaa, koska olen näitä tarjonnut rintamaidon myötä omalle lapselleni. Nyt on kuitenkin aika luopua herkuista ja lisätä kasviksia, marjoja ja hedelmiä lautaselle. Rakastan kuitenkin leipomista ja jatkossakin aion silloin tällöin leipoa ja herkutella, koska mitään ei saa itseltään täysin kieltää. Pienin askelin eteenpäin. Paljon auttaa jo se, että katselee kaupan vihanneshyllyjä ja poimii koriin suomalaisia kauden vihanneksia.

Terveellisiä ajatuksia myös sinne lukijoille!

Kommentit

  1. Kuin myös..Pitäis varmaan alkaa tekemään ruoka remonttia,mutta mutta.Oon täys imettänyt 5 kk ja luultavasti vielä 1 kk jatkan koska poika kasvaa hyvin.Paino on tippunut n 13kg ja oon syöny todellakin kaikkia herkkuja,makeaa sellaiset määrät että huh huh:(Meillä kun on poika joka ei nuku juuri päivisin ja tykkää vaan olla sylissä , viihdykettä pitäis olla koko ajan jne niin oma syöminen on ollu lähinnä sitä mitä kiinni saa:)Tykkäisin kyllä salaateistakin kun vaan ehtisi tekemään.

    VastaaPoista
  2. Sitähän se valitettavasti on, että ensin ruokitaan lapsi, sitten mies ja viimeiseksi mietitään, että ehtisikö sitä itse sitten syömään. Usein sitä juuri päätyykin sitten herkuttelemaan, kun ei muka kunnollista ruokaa ehdi tekemään, vaikka nopeasti syntyy terveellistäkin ruokaa. Itse olen tehnyt isompia määriä esim. laatikkoruokia, jolloin niitä on helppo pakastaa annoksina, jolloin ruuan saa nopeasti eteen vain mikrossa lämmittämällä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti