Raparperipiirakka

Mikä voisikaan olla parempaa kuin kevään ensimmäinen raparperipiirakka ja vieläpä oman pihan antimista.... No en tähän hätään ainakaan keksi parempaa. Ensimmäiset varret takapihalta päätyivät siis raparperi-rahkapiirakkaan, jonka ohje seuraa tässä:

Pohja
175g voita/margariinia
1,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3 valkuaista

Täyte 1
500g raparperia (omenaa)
0,5dl vettä
1dl sokeria
1rkl perunajauhoja

Täyte 2
250g rahkaa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 munaa
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja

Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota murumaisesta taikinasta 1/3 eroon ja lisää loppuun valkuaiset. Levitä pohja vuokaan. 


Pilkotut raparperit laitetaan kattilaan yhdessä veden, sokerin ja perunajauhojen kanssa. Seosta keitetään noin 5-10 minuuttia, jotta siitä tulee hillomaista. Tämä hilloke kaadetaan pohjan päälle.



Täytteen kaksi aineet sekoitetaan keskenään. Vaniljakastiketta kannattaa hieman vaahdottaa ja joukkoon lisätä muut aineet. Rahkaseos kaadetaan hillokkeen päälle. Lopuksi päälle lisätään vielä loppu muruseos. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. 


Piirakka saattaa tuntua työläältä monien vaiheidensa takia, mutta lopputulos on kyllä sen väärti. Ohjeen olen saanut työkaveriltani ja nyt pääsin sitä vihdoin itse testaamaan.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: