Päärynä-suklaakakku


Tein ristiäisiin banaani-geishakakun, jonka reseptin oli kerran bongannut selatessani ystäväni luona Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset kirjaa. Kakku oli kuivakakuksi varsin mehukas ja onnistunut. Kakku saikin vierailta paljon kehuja. Fazerin päärynäsuklaa-levystä inspiroituneena tein kakun myös viime viikolla, mutta korvasin siis banaanin päärynällä ja geishan tummalla suklaalla. Säilykepäärynöistä ei juuri makua kakkuun tullut, joten voi olla, että tuoreet päärynät olisivat parempia, mutta maukasta kakusta tuli silti. Joten tässä ohje teillekin, jotta voitte kokeilla omiakin yhdistelmiä. Itsellä muhii päässä jo vaikka millaisia yhdistelmiä.

200g voita
2dl sokeria
3 munaa
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
1tl vaniljasokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2dl kermaviiliä
100g suklaata (geishaa)
1 prk päärynöitä (1 iso banaani)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Soseuta heldelmät ja pilko suklaa, jonka jälkeen lisää nämä taikinaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: