Appelsiini-kinuskikakku


Ristiäisissäkin ollutta täytekakkua tuli testailtua vielä pari kertaa ristiäisten jälkeenkin. Viimeksi kakkua syötiin viikonloppuna. Ajattelin jakaa ohjeen teillekin, vaikka täytekakuissa onkin jokaisella omat mieltymyksensä ja täytteiden suhteen vain taivas on rajana.

Pohja

5 (250g)  kananmunaa
175g sokeria
175g vehnäjauhoja, joista 0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja jauhot lisätään vaahtoon siivilän läpi kevyesti käännellen. Munien tulee olla huoneenlämpöisiä ja niitä voi halutessaan vielä lämmittää hetken lämpimässä vedessä ennen vatkausta. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia. 

Kakkupohjan kokoon voi vaikuttaa munien määrällä. Munien painosta riippuu sokerin ja jauhojen määrä. Esim. 5 munaa painaa 250g, jolloin sokeria ja jauhoja tulee kumpaakin 0,7x250g= 175g. Näin kakkupohjan kokoa on helppo muokata aina omiin tarpeisiin syöjien mukaan. Kaikki nämä vinkit täydellisen kakkupohjan tekoon ovat Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta. 

Täyte

2dl kermaa vaahdotettuna
200g appelsiinituorejuustoa
ananasmurskaa
säilykemandariineja
1 prk mangososetta

Kakkupohja leikataan 3 osaan ja kostutetaan esim. appelsiinimehulla. Molempiin kerroksiin levitetään ensin mangososetta. Tämän jälkeen levitetään yhdistetty kerma-tuorejuustoseos, jonka päälle heldelmät.

Kuorrutus


2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2 rkl voita

Kermaa ja sokeria keitetään miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan tai niin kauan, kun kinuski jää palloksi tiputettaessa kylmään veteen. Otetaan pois liedeltä ja sekoitetaan joukkoon voi. Annetaan jäähtyä, jonka jälkeen voidaan kaataan täytetyn kakun päälle. Kakku koristellaan vielä kermavaahdolla. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: