Leivontapuuhissa


Tällä viikolla on tullut leivottua pullaa, porkkanakakkua ja bostonkakkua... Ei, en ole syönyt näitä kaikkia vaan ne odottavat pakastimessa. On ihanaa leipoa ja voisinkin leipoa joka päivä jotain, mutta se alkaisi jo todennäköisesti näkymään vatsan seudulla jossain vaiheessa. Bostonkakun ohjeen ajattelin jakaa myös teidän kanssanne. Ohje löytyy Ruoka Pirkka lehden tammikuun numerosta. 

Bostonpulla tiramisutäytteellä

2,5 dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl kardemummaa
1tl suolaa
7-8dl vehnäjauhoja
75g margariinia

Täyte:
1tkl Valion maustettua rahkaa, tiramisu

Taikina valmistetaan kuten normaali pulla taikina eli lämpöiseen maitoon lisätään hiiva (kuivahiivan kyseessa ollessa pieneen jauho määrään sekoitettuna), sokeri, muna, kardemumma ja suola. Jauhot alustetaan taikinaan vähitellen ja pehmeä rasva lisätään jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohotetaan n. 30 minuuttia.


Taikina kaulitaan n. 30x40cm kokoiseksi levyksi ja päälle levitetään rahka. Itse lisäsin vielä wienernougat rouhetta tuomaan lisämakua ja makeutta pullaan.

Levy kääritään rullaksi ja leikataan n.5cm paksuisiksi paloiksi. Palat nostellaan leikkauspinta ylöspäin irtopohjavuokaan, jonka jälkeen kohotetaan jälleen puolisen tuntia. Tämän jälkeen voidellaan munalla ja ripotellaan pintaan raesokeria. Uunissa kakku saa olla 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: