Kookosta sisäisesti ja ulkoisesti

Äitini oli lukenut jostain, että kookosöljy auttaa ehkäisemään raskausarpien syntymistä ja on monella muullakin tavoin varsinainen ihmeaine. No pitihän sitä kookosöljyä sitten ostaa kokeiluun ja ilokseni olenkin löytänyt kyseisestä tuotteesta loistavan silmämeikinpuhdistusaineen. 

Oman purkkini ostin Sokokselta, mutta vastaavia tuotteita löytää esim. Ruohonjuuri- kaupasta. Kookosöljyä voi siis käyttää sekä ruuanlaittoon että ihon ja hiusten hoitoon. Kookosöljy nimensä mukaisesti tuoksuu vahvasti kookokselle, joten jos kovastikin inhoaa kookosta ei tästä tuotteesta ole kovinkaan paljon iloa. Itse en ole ruuanlaitossa uskaltanut öljyä vielä testata, koska en kuitenkaan pidä siitä, että mahdollisesti kaikki maistuisi kohta kookokselta. Ihon hoidossa tuote on ollut käytössä ja öljymäisestä koostumuksesta huolimatta iholle levitetty öljy ei jätä ihoa niin rasvaiseksi, että tuntuisi että kaikki paikat ovat kohta sotkettuna kyseiseen öljyyn. Kaupassa kehuivat tuotetta siis hyväksi silmämeikin poistoon ja ensimmäisen kokeilukerran jälkeen kaikki muut puhdistusaineet ovat sääneet jäädä hyllylle. Öljystä tuli välitön suosikkini. Kookosöljy poistaa vedenkestävänkin ripsarin tehokkaasti jäämiä jättämättä ja on hellävarainen, kun ei tarvitse juurikaan hangata silmiä. Silmiin ei myöskään jää rasvaista tunnetta jälkeenpäin. 



Öljyä en ole siis ruuanlaitossa koettanut, mutta sisäisesti kookokseni ajattelin nauttia raakasuklaan muodossa, jonka ostin parisen viikkoa sitten messuilta. Paketti on toistaiseksi pysynyt kiinni, mutta raakasuklaakin väitetään olevan terveellistä (superruokaa), joten mausta sitten, kun suklaa päätyy suuhun asti.Ombar on valmistettu mahdollisimman aidoista raaka-aineista luomua suosien. Suklaa sisältää mm. magnesiumia ja piristäviä ja mielialaa kohottavia ainesosia (teobromiini ja tryptofaani).

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: